Batalia tragedia de la Cotul Donului Ostasi romani la Cotul Donului, toamna 1942 poze vechi arhiva

Rezumat Cotul Donului 1942

Batalia tragedia de la Cotul Donului Ostasi romani la Cotul Donului, toamna 1942 poze vechi arhiva

Atunci când vorbim de Cotul Donului, vorbim de istoria militarilor români căzuți în 1942 la Cotul Donului și în Stepa Calmucă – 150.000 de soldați ai armatei române și 100.000 de militari transilvăneni din armata ungară au murit într-o operațiune care a constituit cea mai sângeroasă bătălie din istoria românilor, numită Bătălia de la Cotul Donului. De şaptezeci de ani nimeni nu se îngrijeşte de rămăşiţele eroilor români căzuţi la datorie, pentru ţară şi pentru graniţele ei.

„Este o tragedie ce s-a întâmplat la Cotul Donului. În 70 de ani, nimeni, nici din România, nici din Moldova, nu a călcat pe acolo. Ar trebui măcar o cruce, nici o cruce nu este în locul în care sunt căzuţi 150 de mii de români. Nimeni nu se îngrijeşte de acest loc. Toate ţările care au ostaşi căzuţi în bătăliile de la Cotul Donului au venit şi s-au îngrijit de cei căzuţi. Au fost făcute cavouri au fost puse monumente de aducere aminte, cu numele celor căzuţi. Doar noi, doar România nu are pentru fraţii noştri ce au luptat pentru ţară. Nu este nici măcar o cruce, nici măcar o troiţă maramureşeană. Eu când am aflat despre asta, că nu există nimic acolo, atât de tare m-am aprins… Să treacă 70 de ani şi nimeni să nu îşi aducă aminte de cei căzuţi acolo, este groaznic! Ei au fost trimişi de statul român nu să se scalde în Volga, au fost trimişi să elibereze Basarabia, să menţină Basarabia în limitele României. O sută cinzeci de mii de ostaşi români au căzut acolo în moarte de erou, prăpădiţi sărmanii şi să nu aibă parte de un cimitir! Germania are parte de un Memorial nemaipomenit de frumos, ungurii la fel, italienii, slovacii cât au mai făcut parte din armata Ungariei. Și tragedia e şi mai mare. Armata Ungariei a avut 100 de mii de ostaşi ardeleni ce au căzut la Cotul Donului. Deci avem 250 de mii de ostaşi căzuţi acolo.” Vasile Șoimaru, autorul cărții Cotul Donului 1942: eroism, jertfă, trădare.

„Am mers 800 de kilometri din Krasnodar până la Cotul Donului, unde nu era niciun semn pentru cei morţi acolo în 1942. Oamenii din acel capăt de lume mă întrebau când vin românii să-şi ducă osemintele soldaţilor acasă, pentru că germanii, de exemplu, au făcut de mult acest lucru” – a declarat emoţionat Vasile Şoimaru, adăugând că 1 milion de litri de sânge românesc s-a vărsat la Cotul Donului. Potrivit autorului, operaţiunea din 1942 a fost ca o „maşină de tocat români”.

„E incredibil (!!!), să nu găsești măcar o troiță, o simplă cruce, nu mai zic de un cimitir de onoare, în memoria celor trimiși de Statul Român la moarte, aproape sigură, pentru dezrobirea teritoriilor românești, Basarabia și Nordul Bucovinei, pentru a readuce creștinismul în Rusia bolșevică? Pe mine, personal, rău m-a pus pe gânduri această neglijență și uituceală a politicienilor de la București, întrebându-mă dacă mai sunt români în fruntea statului român… Aceasta este batjocura față de memoria ostașilor români căzuți la datorie, pe Frontul de Est. Să nu caute ei posibilitatea să se înțeleagă cu rușii pentru inaugurarea unor cimitire de onoare? Doar în România toate cimitirile rusești sunt întregi, pe când românii n-au niciunul acolo, la Cotul Donului, nici măcar la Dalnik sau Vigoda, lângă Odesa, nu există. Niciun cimitir, niciun monument, nicio troiță în memoria celor 624.540 de ostași români căzuți pe Frontul de Est…

Mai multe detalii despre Bătălia de la Cotul Donului AICI.

………………………………………………………………………………………………….

ALTE DETALII DESPRE COTUL DONULUI:

La Cotul Donului, Armata a 3-a Română a luptat pentru dezrobirea Basarabiei, Bucovinei şi Ținutului Herța cu un efectiv de peste 140.000 de militari la acre s-au adăugat peste 90.000 de militari români înrolaţi în armata ungară recrutaţi din Ardealul ocupat şi folosiți drept carne de tun.

Din cei 140.000 de militari majoritatea au murit în luptă şi restul au fost capturați şi trimişi în siberia.

Raportul de forțe a fost 1 la 7 în favoarea inamicului care avea şi o zdrobitoare superioritate în armament în special blindate inclusiv un număr copleşitor de tancuri T34. Românii au avut câte un tun antitanc de calibru 43 sau 73 dispus la fiecare kilometru care abia zgâria blindajul tacurilor sovietice.

Dotarea armatei a fost compromisa deliberat de conducerea politică a statului astfel încât cu toată vitejia lor, nu au puţit face faţă superiorității în armament a inamicului. Corupţia şi sabotajul indus de politicienii zilei, dotarea inferioară și de slabă calitate a condus la o înfrângere nemeritată, o jertfire nejustificată decât de interese oculte impuse în secret la nivel internaţional.

………………………………………………………………………………………………………..

CE S-A ÎNTÂMPLAT, CONCRET, LA COTUL DONULUI?

(preluare de AICI)

COTUL DONULUI 1942 – INCA O VICTORIE A DUSMANULUI OBTINUTA PRIN TRADARE de care tot noi romanii, victime ale tradarii, suntem invinovatiti. Bolsevicii aveau agenti in fabricile de armament din Romania care sabotau direct la sursa efortul de razboi al tarii in timp ce armata lupta cu bolsevicii in pe front! Cata tradare a putut sa fie peste tot!!! Se contureaza tot mai clar ca Antonescu a fost tot atat de tradat si dezinformat ca si Ceausescu. Coincidenta face ca asasinarea ambilor sa fi fost organizata de acelasi Saul Bruckner ce a actionat sub falsa identitate de Silviu Brucan.
Cum au fost sabotate incarcaturile explozive ale proiectilelor folosite de catre artileria romana de la Cotul Donului de catre bolsevicii „romani”
„Cotul Donului 1942: eroism, jertfa, tradare” este o carte document, un proiect al Dr. Vasile Soimaru publicata la Chisinau in anul 2012 in care ne sunt prezentate cateva amanunte ce ne dovedesc ca armata romana a fost tradata si sabotata chiar de la interior de catre bolsevicii „romani” infiltrati in fabricile de armament sau in alte functii cheie.
Iata un fragment din carte care dovedeste ca artileria romana s-a luptat cu rusii folosind incarcaturi explozive oarbe:
„Eu sunt membru de partid si prin smecheriile noastre am fost repartizat acolo la pirotehnia armatei si am scapat sa fiu trimis pe front si acolo noi in proiectilele de brandt nu le bagam explozibil incat au numai capsa de pornire si atat”.
„Ce vorbesti, ma”,zic.”Si cum faceti?”.
„Facem cum facem si, ca sa ne dam seama care sunt acestea, le vopsim”.
„Si cum le vopsiti?”.
„Le vopsim in galben, zice”.
Si atunci mi-a cazut fisa, cum se zice. Ca peste cativa ani, dupa razboi, bineinteles, cand era mare bucurie de victorie a armatei rusesti asupra Armatei Romane, in Scanteia de prin 1947-1948, era scris despre contributia comunistilor din tara, din ilegalitate, la victoria armatei sovietice. Deci, a fost confirmat si prin presa acest act de tradare. Nu si-au dat oare seama ce rau fac pentru fratii lor romani? Pentru mine a fost un momemt de o tristete nespusa ca sa-mi dau seama cat de prosti sau rai pot sa fie oamenii. Si atunci mi-am dat seama ca acolo, la Cotul Donului, victoria ruseasca nu a fost o victorie, propriu zis, militara, ci una obtinuta prin tradare.  Continuarea pe Glasul.info.
Advertisements

One thought on “Rezumat Cotul Donului 1942”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s