romani uniti sub tricolor donatii monument eroii cotul donului la comana troita memoriala maramureseana 3

Donatii strânse pentru construirea Monumentului eroilor de la Cotul Donului 1942 în curtea mânastirii Comana

romani uniti sub tricolor donatii monument eroii cotul donului la comana troita memoriala maramureseana 3Iată că românii patrioți, cu sufletul aproape de neamul românesc, au început să susțină financiar construirea Monumentului eroilor de la Cotul Donului – Troiță memorială în cinstea românilor căzuți pe câmpul de luptă în 1942.

Așa cum ne-a promis, starețul mânăstirii Comana ne-a trimis informații despre donațiile efectuate în contul bancar al mânăstirii. Vom updata aceste informații săptămânal.

Iată donațiile din cont:

– 17 aprilie – Dl. Alexandru din Bucuresti – 100 RON
– 20 aprilie – Dl. Damian din Botosani – 1200 RON
– 21 aprilie – același domn Damian din Botosani – 800 RON
– 30 aprilie – Dl. Victor – 60 lei

Orice sumă donată, oricât de mică, este binevenită!

Contul IBAN al mânăstirii Comana este următorul:

RO28 BRDE 441S V149 5260 4410 

(stareț Mihail Muscariu)

Mânăstirea Comana va contribui la troiţă cu 2500 lei, iar generalul Radu Theodoru şi familia vor dona cel puţin 3000 lei.

Reamintim celor care doresc să susțină financiar înființarea Troiței memoriale Cotul Donului la Comana să facă donațiile cu mențiunea ”pentru Troița Cotul Donului” sau ”pentru Monumentul Cotul Donului”.

Donați cât puteți și încurajați și alți cunoscuți să o facă. Statul Român nu este implicat în această inițiativă și alte fonduri pentru înfăptuirea ei nu există, în afară de donațiile mână de la mână ale românilor.

Cu ajutorul vostru, proiectul de troiță va ajunge dintr-o simplă schiță pe hârtie un monument adevărat care să reamintească generațiilor ce vor veni după noi de jertfa făcută de români pe front în 1942.

Este nevoie în total, pentru construirea troiței, transportul ei la Comana, fundație, amenajare peisagistică, platformă, structură metalică, placă memorială etc, de aproximativ 14.000 de lei (cu mențiunea că 24% din sumă este TVA-ul impus de Stat…)

Puteți depune orice sumă doriți în contul mânăstirii, prin transfer bancar sau depunere la ghiseul oricărei sucursale BRD, cu mențiunea ”pentru Troița Cotul Donului” / „pentru Monumentul Cotul Donului”.

Săptămânal, vom adăuga în această pagină noile donații făcute, menționând numele mic al donatorului, localitatea/țara, data efectuării donației și suma depusă, pentru ca fiecare să vadă că banii donați au intrat în cont și că vor fi folosiți pentru troiță.

Vă mulţumim și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

UPDATE: Cu ajutorul susţinătorilor şi donatorilor din ţară şi străinătate, troiţa a fost realizată şi adusă la mânăstirea Comana, unde a fost sfinţită pe 21 mai 2015. VEZI DETALII ŞI POZE DE LA SFINŢIREA TROIŢEI AICI.

Este nevoie în continuare de sprijin şi donaţii pentru amplasarea troiţei pe poziţia finală şi pentru celelalte lucrări de amenajare a monumentului integral. Cei interesaţi să susţină până la capăt această iniţiativă pot face donaţii în contul mânăstirii Comana, cu menţiunea “pentru Monumentul Cotul Donului”. Mulţumim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s