Ocazie UNICA la Evenimentul PE AICI NU SE TRECE, Comana, 17 mai 2018

OCAZIE UNICA – doi generali români de aviatie – 98 de ani si 95 de ani, PREZENTI la Evenimentul “PE AICI NU SE TRECE”, de la Manastirea Comana, pe 17 mai 2018.

General de Flotilă Aeriană Veteran de Război Ion Dobran (98 de ani) a confirmat prezenta la Manastirea Comana, pe 17 mai. Acesta va sta alaturi de dl gen. Radu Theodoru (95 ani) – organizator al evenimentului.

Detalii:

La evenimentul organizat de Comitetul de iniţiativa compus din Arhim. Dr. Mihail Muscariu Părinte Stareț al Mănăstirii Comana și dl General de Flotilă Aeriană Veteran de Război Radu Theodoru din 17 mai 2018, Înălțarea Domnului şi Ziua Eroilor, 100 de ani de la MArea Unire la Sfânta Mănăstire Comana, și-a confirmat participarea însuși dl General de Flotilă Aeriană Veteran de Război Ion Dobran, comandantul dlui gen Radu Theodoru. Dl. Gen Ion Dobran are 98 de ani. Dl Gen Radu Theodoru are 95 de ani.

Avem privilegiul unic în viața noastră, trecută, prezenta şi viitoare, să ne întâlnim cu Generalul Ion Dobran, ultimul as al aviației militare românești din al doilea război mondial, căruia multe mii de români nu au nici o cunoștință că îi datorează viața.

La 22 de ani, Ion Dobran era deja pilot de vânătoare, specializat în pilotarea avionul românesc IAR 80 și al celui german Messerschmidt Me 109. Până în 1945 a îndeplinit 340 de misiuni, 74 de lupte aeriene şi 11 avioane inamice doborâte.

“Dumnezeu era singurul nostru coechipier, venea cu noi pe front.”

A oprit bombardarea populație civile românești de către aviaţia americană, sovietică şi germană salvând mii de vieți românești. Dar şi în cursul luptelor s-a dovedit un creştin autentic, țintind instrumentul nu omul.

La întâlnirea din ianuarie 2010, Barrie Davis i-a mulțumit pilotului român că a urmărit să-i doboare avionul, și nu să-i ia viața: „Ai făcut o treabă excelentă pe 6 iunie 1944, mi-ai făcut avionul bun de aruncat la gunoi. Îți mulțumesc însă că ținta ta a fost avionul, și nu viața mea”.

Cum trebuie să fie viitorul? Generalul Ion Dobran crede cu tărie, la cei 98 de ani ai domniei sale, că “PUNTEA ÎNTRE GENERAȚII este elementul esențial de supraviețuire al neamului românesc!” Noi întrebăm: este altfel?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s